Selecteer een pagina

Werkwijze

Kennismaking en intakegeprek

Goede samenwerking tussen cliënt en bewindvoerder is van essentieel belang voor een goed beschermingsbewind. Er vindt daarom altijd eerst een kennismakingsgesprek plaats. Soms wil cliënt zelf niet onder bewind, maar is het voor cliënt en omgeving wel de beste oplossing. In dat geval betrekt de bewindvoerder hulpverleners en/of familie bij het proces.Tijdens de kennismaking wordt besproken wat de reden is dat iemand onder bewind wil of moet. De gevolgen van onderbewindstelling worden besproken, zodat cliënt een weloverwogen beslissing kan maken. Daarnaast wordt gekeken naar de financiële situatie van de cliënt en of deze gemotiveerd is. Dit om vast te stellen of beschermingsbewind in dit geval de beste oplossing is. Na het kennismakingsgesprek volgt het intakegesprek. Dit is meestal dezelfde afspraak nog, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat cliënt tijd nodig heeft om de informatie te laten bezinken en een keuze te maken. In dat geval komt er een vervolgafspraak.Tijdens het intakegesprek wordt het volledige intakeformulier ingevuld. Hierbij brengt de bewindvoerder de huidige stand van zaken in kaart op financieel vlak. De volgende zaken komen aan bod:

  • Samenstelling van het vermogen
  • Inkomsten
  • Uitgaven
  • Schulden
  • Vorderingen
  • Beschrijving van de boedel

Tevens wordt het aanmeldingsformulier voor de rechtbank ingevuld. Hierin staan de gegevens van cliënt en bewindvoerder en de reden van de aanvraag. Ook kunnen hierin de meningen van andere belanghebbenden, zoals familieleden of partner van cliënt, worden beschreven.

Het kennismakingsgesprek en het intakegesprek kunt u vrijblijvend en kostenloos aanvragen. U kunt hiervoor het contactformulier invullen of telefonisch contact openemen: 085-0043221.

Postadres

Postbus 1042, 6160 BA Geleen

Telefoon

085 – 0043221

Realisatie website: Schreuders ICT Services